N-VA Ninove vraagt oplettendheid en hoffelijkheid in het verkeer tijdens het nieuwe schooljaar.

Op 30 augustus 2020, over deze onderwerpen: Mobiliteit, Onderwijs

Het volledige onderwijs start het nieuwe schooljaar 2020-2021 in pandemiefase geel met grote waakzaamheid. Terug naar school betekent ook duizenden kinderen terug in het verkeer. Meer dan ooit is er dus ook waakzaamheid nodig voor de fietsende en stappende scholieren. Zeker na deze voor sommigen bijzondere grote vakantie. Na lange afwezigheid zijn ook veel automobilisten de jongelui niet meer gewend op de weg sinds 16 maart 2020.

Daarom spoort Jeroen Van Assche (N-VA) aan om vooral zeer oplettend te zijn tijdens de start van dit nieuwe schooljaar. Hij roept automobilisten op om meer rekening te houden met de jonge scholieren die nog niet zo ervaren zijn in het verkeer. Onze jeugd is snel afgeleid en schatten risico’s minder goed in. Dat zijn allemaal redenen om als deelnemer in het verkeer nu extra op te letten.

Jeroen Van Assche (N-VA): “De kans dat een kind aangereden zal worden door een auto is nog altijd groter dan dat een kind erg ziek zal worden van covid-19.”

N-VA Ninove wil daarom deze hoffelijkheidstips graag meegeven aan alle weggebruikers om veilig en zichtbaar deel te nemen aan het verkeer. N-VA Ninove wenst iedereen niet alleen een coronavrij schooljaar, maar ook vrij van ongelukken. Want bijna de helft van de verkeersongevallen met kinderen en jongeren gebeurt op weg van en naar school.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is