In 2025 komt er een detentiehuis in de vroegere rijkswachtkazerne aan de Aalstersesteenweg. Die beslissing is genomen door de huidige Vivaldi-meerderheid en is onomkeerbaar. Dergelijke belangrijke …
U bent hier
Politie
- De plaatselijke politie werkt nauw samen met andere stadsdiensten, OCMW, verenigingen, scholen, openbare vervoersmaatschappijen en dergelijke om tot een allesomvattend veiligheidsbeleid te komen. De inzet van gemeenschapswachten is nuttig om te informeren, signaleren en toezicht te houden.
- Prioriteiten in het beleid worden vastgelegd aan de hand van criminaliteitscijfers. Een vlotte aangifte en snel handelen is van wezenlijk belang in het contact tussen burger en politie. Een stad als Ninove kan zich niet veroorloven om ’s nachts en in het weekend geen permanenties te voorzien. De politie moet 24 op 24 en 7 op 7 beschikbaar zijn.
- Kleine criminaliteit en overlast pakt de politie gericht en kordaat aan. Gemeentelijke administratieve sancties (GAS) moeten - gebruikt onder duidelijke richtlijnen - het gevoel van straffeloosheid wegnemen. Indien sensibilisering niet helpt, past N-VA nultolerantie toe voor de meest voorkomende en meest storende vormen van overlast en ‘kleine’ criminaliteit. De strijd tegen drugsgebruik wordt gevoerd via preventie, hulpverlening en waar nodig strenge beteugeling.
- De wijkagent is regelmatig en zichtbaar aanwezig in de wijken en hij is het eerste aanspreekpunt voor de bevolking. De politie legt zich toe op haar kerntaken: de krachtdadige bestrijding van de criminaliteit en de overlast en de handhaving van de openbare orde. Er moet meer blauw op straat door burgerpersoneel in te schakelen voor administratieve taken, parkeertoezicht, toezicht aan scholen en dergelijke.