Schepen Triest weigert te antwoorden op vragen over doorsteek huis Watté

Op 30 juni 2021, over deze onderwerpen: Cultuur, Ruimtelijke ordening

N-VA Ninove is de enige partij die in het verleden tegen dit megalomaan en duur project heeft gestemd in de gemeenteraad omdat we niet overtuigd zijn dat deze doorsteek enige positieve impact zal hebben op de toegankelijkheid van onze binnenstad.

De vraag van 2 miljoen

De kostprijs van dit project blijft ondertussen oplopen en na de goedkeuring van extra kosten door de Ninoofse Vivaldi-meerderheid zal dit ondertussen bijna € 2.000.000,00 bedragen of € 50,00 per Ninovieter.

Karolien De Roose (gemeenteraadslid N-VA) merkte in de gemeenteraad op dat “dit de duurste grond van gans Ninove is als je dit zou uitrekenen per vierkante meter. De grond in Knokke is waarschijnlijk goedkoper dan dit stukje grond in de Ninoofse binnenstad. Vele eigenaars die al jaren hun pand proberen te verhuren of te verkopen in de binnenstad kijken hier met grote ogen en verwondering naar en stellen zich hier terecht vragen bij. Het Trieststeegje is vooral een duur steegje”.

Gunning uniek kunstwerk

Ondertussen heeft de gouverneur van Oost-Vlaanderen, Carina Van Cauter Open VLD, op vraag van onder andere Karolien De Roose de gunning vernietigd van een kunstwerk in de doorsteek van het gebouw Watté aan Creating Arts & Design van William Arijs. Karolien De Roose was van oordeel dat bij de gunning aan de favoriete stadskunstenaar de Wet op de overheidsopdrachten niet werd gerespecteerd.

De gouverneur van Oost Vlaanderen was in haar beslissing van 18 juni 2021 heel duidelijk “de redenen van het stadsbestuur zijn niet draagkrachtig genoeg om het unieke karakter van de kunstwerken dat onlosmakelijk verbonden moet zijn met de kunstenaar aan te tonen.”

Aan de hand van foto’s van Gardens by the bay in Singapore heeft Karolien De Roose kunnen aantonen dat het project absoluut geen uniek kunstwerk is en inspiratie werd gehaald in het buitenland. Indien dit project zou worden uitgevoerd is er volgens Karolien De Roose een immens risico dat de stad een claim zal ontvangen van de originele kunstenaar.

Geen respect voor vragen oppositie

Alhoewel schepen Alain Triest (Open VLD) op deze beslissing onmiddellijk commentaar gaf in de lokale pers weigerde hij te antwoorden op pertinente vragen vanuit de oppositie. Volgens de schepen moest eerst juridisch advies worden gevraagd vooraleer hij kon antwoorden. De Ninovieter zal nog eens mogen opdraaien voor dit duur advies van een gespecialiseerd advocatenkantoor.

De houding van schepen Triest mét de uitdrukkelijke steun van alle meerderheidsfracties is een absolute schande en toont een totaal gebrek aan respect voor de gemeenteraad als vertegenwoordiger van de Ninovieters.

Op éénvoudige vragen of ondertussen al betalingen werden gedaan aan de kunstenaar en of verplichte certificaten in het dossier zaten weigerde schepen Triest te antwoorden.
N-VA Ninove en Karolien De Roose zullen dit dossier prioritair blijven opvolgen zowel in de gemeenteraad als via schriftelijke vragen.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is