N-VA Ninove vraagt dringende oplossing voor gebouw naast Liberale Kring

Op 22 oktober 2021

Karolien De Roose (gemeenteraadslid N-VA Ninove) heeft de voorbije jaren al meermaals bij het stadsbestuur geïnformeerd naar de plannen met het verwaarloosde pand naast de ‘Liberale Kring’. Op de komende gemeenteraad zal ze hierover interpelleren.

Pracht, praal én verval

De stad is eigenaar van het bouwvallige bijgebouw dat naast het grondig gerenoveerde hoofdgebouw van de ‘Liberale kring’ staat. Het dure prestigeproject van de ‘Liberale Kring’ gaat voor een groot deel verloren door de vervallen toestand van het aanpalende pand. Tot voor kort waaiden er gescheurde gordijnen door de gebroken ramen. Aangezien er zelfs brokstukken van het gebouw vielen, werden er tijdelijk nadarhekken rond het gebouw geplaatst. De gebroken ramen werden intussen dichtgemaakt met houten platen.

Krotbelasting

Steven Vanden Berghe (bestuurslid N-VA Ninove) vindt het een schande dat Ninovieters meer dan € 1.000,00 “krotbelasting” moeten betalen voor een leegstaand pand terwijl het stadsbestuur ondanks haar voorbeeldfunctie haar eigen patrimonium laat verloederen in één van de belangrijkste straten van de stad.

Verkoopwaarde

Het getreuzel van de schepen van Patrimonium Joost Arents, om het gebouw te verkopen, kost de stad handenvol geld. Door de verwaarlozing gaat de verkoopwaarde van het gebouw er steeds op achteruit. N-VA Ninove en bestuurslid Steven Vanden Berghe vragen een dringende oplossing voor deze schandvlek in de Dreefstraat.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is