N-VA Ninove hekelt houding en framing Tania De Jonge

Op 10 november 2020, over deze onderwerpen: Economie en Middenstand

Gisteren, op de commissie sociale zaken, uitte Ninoofs burgemeester Tania De Jonge kritiek op de houding van N-VA om een tweede lezing aan te vragen. Zo loopt het corona-steunpakket jammer genoeg vertraging op. Dat was echter nodig om het steunpakket voor zwaar getroffen sectoren enige juridische waarde of slagkracht te geven. Zeker als een minuut voor het einde van de zitting een vernietigend rapport van de Raad Van State opduikt.

In dat rapport worden ernstige vragen gesteld bij de juridische haalbaarheid van het voorstel. Juist daarom kan dit niet zomaar snel snel goedgekeurd worden en doen alsof de neus bloedt. Want daarmee dreig je de getroffen sectoren in een nog groter avontuur te storten waar niemand in terecht wil komen, dat is chaos.

Weggestemd voorstel steun Ninoofse horeca

N-VA Ninove gaat nog dieper in op de houding van de burgemeester. Tania De Jonge schetst hier enkel wat ze zelf graag wil horen, maar ze dient natuurlijk alles te zeggen aan de burger. Dit is bijna laster naar N-VA toe, maar dat zijn we ondertussen wel gewend van Open Vld. Dit terwijl een lokaal voorstel in Ninove om de horeca te steunen tijdens de eerste lockdown werd weggestemd door haar meerderheid om de Ninoofse gemeentebelasting voor bedrijven & horeca kwijt te schelden... N-VA is terecht bezorgd om dit nieuw corona-steunpakket voor getroffen sectoren. Toch even benadrukken dat N-VA de voorbije maanden verschillende maatregelen volmondig heeft gesteund, maar dat er hier, weliswaar terecht, vragen rijzen bij de juridische uitwerking.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is