N-VA kan de meerderheid niet overtuigen om religieuze en andere symbolen bij stadsmedewerkers te bannen naar de privésfeer.

Op 16 december 2016, over deze onderwerpen: Asiel en migratie, Integratie & inburgering, Politiek
Joost

Het voorstel van N-VA Ninove om de totale neutraliteit toe te passen op al het stadspersoneel werd zonet weggestemd tijdens de gemeenteraad.

N-VA fractievoorzitter Joost Arents had het voorstel opnieuw op de agenda geplaatst nadat SPA/Groen tijdens de vorige gemeenteraad het “light”-voorstel van hun eigen coalitiepartner wegstemden.

In zijn interpellatie verwees Joost Arents vooral naar het feit dat mensen in een openbare dienst hun functie neutraal en objectief moeten kunnen uitoefenen. In het neergelegde voorstel wilde hij het arbeidsreglement van alle stadsmedewerkers laten aanpassen om volledige neutraliteit te bekomen. Daaronder wordt verstaan dat er op geen enkele wijze en onder geen enkele vorm een voorkeur wordt getoond voor een politieke partij, een geloofsovertuiging of een levensbeschouwelijke voorkeur van welke aard dan ook.

“N-VA betreurt het dat de meerderheid de neutraliteit voor stadsmedewerkers niet belangrijk vindt. Nochtans heeft diezelfde meerderheid de neutraliteit voor het lesgevend personeel tijdens de vorige gemeenteraad wel goedgekeurd. Wat men noodzakelijk acht voor onze kinderen, is dus blijkbaar niet nodig voor de volwassen Ninovieters.” aldus Arents.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is