Foutparkeerders gewaarschuwd

Op 18 december 2016, over deze onderwerpen: GAS-reglement, Mobiliteit, Politie, Politiek, Ruimtelijke ordening

Tijdens de gemeenteraad van 15 december is opnieuw gediscussieerd over de parkeerboetes die in Ninove worden uitgeschreven. Soms reeds vanaf de eerste minuut na het verlopen van een parkeerticket en ook voor wie buiten een parkeervak staat. Omdat er tijdens de vorige gemeenteraad vanuit de meerderheid tegenstrijdige antwoorden kwamen, wilde N-VA weten hoe het nu juist zit.

Kurt Van Den Driessche: 'Volgens de ene schepen zijn er afspraken dat mensen wiens parkeerticket nog maar net is verlopen, altijd op een zekere marge kunnen rekenen. Anderen spreken dit dan weer tegen. We zouden willen weten of er daarrond afspraken bestaan of niet? Ten tweede wie mag er optreden tegen foutparkeerders?' Het antwoord van de schepen over de marges was dat er geen geschreven afspraken bestaan, maar dat er wel een mondelinge afspraak bestaat om niet vanaf de eerste minuut een retributie uit te schrijven.

Voor N-VA is dat maar een magere troost aangezien een mondelinge afspraak niet kan worden afgedwongen. Als er een parkeerwachter meent dat die marge niet telt, dan kan je daar als bestuurder dus weinig tegen beginnen. Wat het parkeren buiten de vakken betreft was de schepen wel duidelijk. Wie in een zone staat voor betalend parkeren moet betalen. Of die auto nu binnen of buiten een parkeervak staat. Wie niet betaalt krijgt een retributie omwille van het ontbreken van een geldig parkeerticket. Wie buiten een parkeervak staat kan echter ook worden beboet door de politie of de GAS ambtenaar. Daar gaat het dus om een boete voor fout parkeren. Wie niet betaalt en buiten het parkeervak staat kan dus zowel een boete als een retributie krijgen.

Kurt Van Den Driessche: 'Dat is een duidelijk antwoord. Bij deze zijn alle foutparkeerders dus gewaarschuwd. Zij gaan er dikwijls van uit dat er meer parkeerwachters rondlopen dan agenten en ze dus gratis kunnen parkeren als ze buiten de vakken staan. Dat klopt dus niet. Daarenboven loopt er binnenkort ook een GAS-ambtenaar rond die bovenop de retributie nog een GAS-boete kan uitschrijven. Aan wie nog wil proberen om gratis fout te parkeren zou het in de toekomst wel eens duur te staan kunnen komen! 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is