NINOVE heeft recht op juiste informatie

Op 1 november 2012, over deze onderwerpen: Politiek

Ferdi De Ville stelt dat er in de onderhandelingen over een nieuwe bestuurscoalitie een voorstel op tafel lag waarbij de waardeverhoudingen netjes werden gerespecteerd.

 “Dat toont alleen maar aan dat Sp.a / Groen de eigen waarde overschat”, nuanceert N-VA lijsttrekker Toon Van Melkebeek. “In de verkiezingsuitslag eindigde Sp.a/Groen een percentje boven N-VA. Omdat mandaten voor N-VA geen doel op zich zijn, waren wij desalniettemin bereid Sp.a/Groen de drie schepenambten te gunnen die ze nodig hadden om interne ruzies te vermijden. Maar dit wel onder voorwaarde dat wij zouden kunnen wegen op de beleidsaspecten die voor ons belangrijk zijn, zoals het inburgeringsbeleid, de activering van leefloners, de kinderopvang en de stadsvernieuwing. Met een schepen van erediensten en een schepen van patrimonium, de “belangrijke” bevoegdheden die ons door Sp.a werden toegeschoven, hadden we die beleidshefbomen niet in handen gehad. Voor spek en bonen in het bestuurscollege gaan zitten vloekt met alles waar de N-VA voor staat.”

Het jammere van de zaak is dat Sp.a / Groen de grote inhoudelijke consensus dat bestond met N-VA, zonder aarzelen aan de kant schuift voor wat extra mandaten. Het doet het ergste vermoeden voor het Ninoofs bestuur de komende zes jaren. De verandering is verder af dan ooit…

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is